MENU

Z(a)veza med zaročencema in fotografoma


Vajin poročni dan bo preplet mnogih trenutkov, polnih vznemirjenja, pričakovanj in občudovanja; čustev, ki jih bosta čutila v sebi, jih delila drug z drugim in s svojimi najbližjimi. Da bi spomin na te ujete trenutke ostal trajen in živ je pomembno, da s fotografoma ustvarita trdno in jasno z(a)vezo. Obojestransko in sprotno sodelovanje bo ob izmenjavi vseh želja, podatkov in informacij o vajini poroki vama na ta dan zagotavljalo sproščenost, nama pa najboljše možnosti za to, da ustvariva vajino nepozabno fotografsko poročno zgodbo.
Jure in Pika priporočava

Si že približno predstavljata, kako bo videti vajin poročni dan? Pa vesta tudi, kakšen stil fotografij lahko pričakujeta od naju? Pozorno si oglejta galerije fotografij drugih poročnih parov na najini spletni strani in preglejta cenik, ki sva vama ga poslala. Tako bosta lažje izbrala ustrezen paket za vaju in morebitno dodatno ponudbo. Že na spoznavnem srečanju vama bova prijazno opisala način in potek fotografiranja, ki ga ponuja vajin izbrani paket, zato da se bosta fotografiranju lahko prepustila čim bolj lahkotno.

Sladke dolžnosti zaročencev

Že vesta, kje bo potekala vajina poroka? Pravočasno se pozanimajta, ali je na kateri od lokacij treba pridobiti dovoljenje za fotografiranje. Če bo fotografiranje trajalo več kot 8 ur in bova morda postala lačna in žejna, bova izjemno vesela česa za pod zob, sicer pa si s tem nikar ne delajta prevelikih skrbi. Najlažje bova fotografirala, če najinega dela ne bo nihče motil. Svatje nama bodo delo zelo olajšali, če med obredom ne bodo uporabljali bliskavic in mobilnih aparatov in se ne bodo gibali v najini neposredni bližini (a vendar – ne grizeva). Ne skrbita – razumeli bodo vajina prijazna opozorila, izrečena v imenu želje po brezhibni fotografiji. Za morebitne izgubljene priložnosti pa kot fotografa ne odgovarjava.

Spremembe pri načrtovanju poroke?

Da se v življenju ves čas dogajajo spremembe, bosta še bolj občutila prav med načrtovanjem poroke. Če bo med tem zares prišlo do kakršnihkoli sprememb, ki bi lahko vplivale na najino fotografsko delo, vaju prosiva, da to sporočita po e-pošti. Možne spremembe so: spremembe lokacij, spremembe časovnice, odpoved poroke ali sprememba datuma poroke najmanj 30 dni pred poroko (fotografa zadržita predplačilo, vse njune dolžnosti po tej zavezi prenehajo), odpoved poroke ali sprememba datuma poroke manj kot 30 dni pred poroko (zaročenca fotografoma plačata polovico celotnega dogovorjenega zneska, vse njune dolžnosti po tej zavezi prenehajo).

Tudi fotograf je le človek

Čeprav se pri svojem delu pogosto počutiva kot superjunaka – sva blazno natančna in odlično organizirana, izjemno prilagodljiva in vzdržljiva –, pa nad višjimi silami (bolezen, smrt, nepričakovani civilni dogodki – zapore cest, prometne nesreče, požari idr.) žal še nisva razvila oblasti. Če se pripeti karkoli od naštetega in svojih obveznosti ne bova mogla izpolniti, vaju prosiva za razumevanje. Storila bova vse, da vama bova zagotovila nadomestnega fotografa. Če tudi to ne bo možno, vama bova v celoti povrnila vajin vplačani znesek.


Poročni fotograf kot umetnik

Potrudila se bova in skrbno izbrala ter obdelala vajine poročne fotografije, na najino kreativnost in umetniško svobodo pa reklamacije niso možne. V najin objektiv bova pazljivo shranjevala vse vajine najbolj iskrive poročne ujete trenutke.

Ko zastane dih …

Najina največja želja je, da vaju najine fotografije navdušijo. Povezavo do vajine poročne spletne galerije vama bova na elektronski naslov poslala v 21 delovnih dneh od poroke in morda vama bo ob prvem ogledu zastal dih. Zagotovo bo pred vama živ svet sreče, spominov, radodarnosti in iskrenosti, ki ga bosta ob ogledovanju fotografij lahko znova in znova podoživljala.

Varnost vajinih poročnih fotografij

Nočna mora vsakega mladporočenca je, da bi se njune poročne fotografije, shranjene na digitalnih nosilcih podatkov, uničile ali izgubile. Kako jih zares shraniti na varno? Priporočava, da svoje poročne fotografije sama dodatno arhivirata ali jih natisneta. Kot fotografa za izgubo podatkov ne odgovarjava. Vajine izbrane poročne fotografije bova sicer hranila največ eno leto od poročnega dne, potem pa po lastni presoji.

Kje bodo objavljene vajine poročne fotografije?

Vajine poročne fotografije bova morda uporabila na primer v portfoliu, na svoji spletni strani, na socialnih omrežjih, za namene reklame, na fotografskih tekmovanjih, v oddajah o porokah, v knjigah/revijah o fotografiji ali porokah ter za druge umetniške namene. Če bosta presodila, da ima katera od vajinih fotografij izrazito intimno vsebino ter je nočeta javno izpostavljati, lahko po dogovoru te fotografije tudi izvzameva. Zavedava se, kako (p)oseben v življenju para je prav poročni dan. Koliko zaupanja, ranljivosti in čustev prinaša s seboj – vse to odsevajo tudi fotografije, in zmeraj se potrudiva, da vaju na njih prikaževa v najlepši luči.
Svoje poročne fotografije lahko objavita v kateremkoli mediju oz. jih posredujeta drugim ponudnikom poročnih storitev (vizažisti, frizerji, cvetličarji, gostinci, poročni organizatorji itd.). Pod vsako tako objavo naju z UJETI TRENUTEK navedita kot avtorja.
V kolikor si želita, da ne uporabiva ali objaviva nobene vajine fotografije za omenjene namene, bosta to odločitev obkljula na spodnjem rezervacijskem obrazcu. V tem primeru, kot avtorja fotografij, tudi midva ne moreva dovoliti objave fotografij na socialnih omrežjih ali uporabo najinih fotografij v drugih medijih.

Fotografije lahko ponosno delita z najbližjimi

Svoje poročne fotografije lahko reproducirata za lastne potrebe – ponosno jih delita s svojimi najbližjimi, jih razvijajta, tiskajta ali kako drugače oblikujta in razmnožujta, da bodo vajini poročni ujeti trenutki ohranjali spomin na vajin dan ljubezni.

Avtorske pravice fotografa

Kot fotografa imava nad vsemi ustvarjenimi posnetki formalno avtorsko pravico. Materialno pravico vama, mladoporočencema, lahko prodava po dogovorjeni ceni. V tem primeru lahko svoje poročne fotografije uporabljata za vse namene, tudi komercialne in v vseh pojavnih oblikah (tiskani in elektronski izvodi).


Najbolj listana knjiga vajinega življenja

Vajina poročna knjiga (v kolikor se bosta odločila zanjo) bo pripovedovala o vajini predanosti, zazrtosti v prihodnost in ponosu vajinih najbližjih. V njej bodo le najine posnete fotografije. V kolikor bosta knjigo naročila in plačala skupaj s fotografiranjem, bosta osnutek vajine poročne knjige prejela po elektronski pošti v 30 delovnih dneh od poroke. V osnutku lahko zamenjata do 15 fotografij v celotnem obsegu knjige, saj si želiva, da bi vse življenje z veseljem in ponosom listala vajin končni izdelek. Za vaju bo izdelana in pripravljena v 20 do 40 dneh (odvisno od proizvajalca) od vajine pisne potrditve ustreznosti. Prevzela jo bosta osebno.

Kaj pa plačilo?

Ko prejmeva predplačilo v višini najmanj 200,00 EUR, uradno rezervirata termin poroke in midva postaneva vajina ustvarjalca spominov ter najsrečnejša fotografa. Preostanek plačila (glede na izbrano kolekcijo in dodatno ponudbo) bosta z nakazilom na transakcijski račun odprt pri Delavski hranilnici, št. računa SI56 6100 0001 1193 274, opravila najkasneje do dneva poroke. V kolikor bi vama ustrezalo, da si znesek razdelita na več obrokov, lahko vsak mesec do poroke nakažeta poljuben znesek, ti prilivi pa se bodo med seboj seštavali, vse do končnega zneska izbrane kolekcije.

V dobrem in slabem

Zelo si želiva, da bi naše sodelovanje potekalo nemoteno in da bodo vajina pričakovanja glede poročne fotografije kar se da uresničena. Če bomo kljub temu naleteli na kakšno dilemo, se bomo potrudili in spor reševali sporazumno. Če bomo ugotovili, da sporazumna rešitev ni mogoča, bo spor reševalo pristojno sodišče. Podjetje Poročna fotografija, Jure Pirc s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

Rezervacija vajinih ustvarjalcev poročne zgodbe

Spodnji obrazec izpolnita v primeru, če si resnično želita zagotoviti naju za vajina fotografa, seveda pa lahko to storita tudi šele po našem druženju ob kavici.
Po oddaji rezervacijskega obrazca bosta na email prejela avtomatsko generirano sporočilo s podatki za nakazilo are – min. 200 eur. Če tega sporočila ne prejmeta v roku 24. ur, nama to prosiva sporočita. Včasih emaili zaidejo v neželeno pošto ali promocije.

Hvala ♥

ZAPRI