MENU

Z(a)veza med zaročencema in fotografom


Vajin poročni dan bo preplet mnogih trenutkov, polnih vznemirjenja, pričakovanj in občudovanja; čustev, ki jih bosta čutila v sebi, jih delila drug z drugim in s svojimi najbližjimi. Da bi spomin na te ujete trenutke ostal trajen in živ je pomembno, da s fotografom ustvarita trdno in jasno z(a)vezo. Obojestransko in sprotno sodelovanje bo ob izmenjavi vseh želja, podatkov in informacij o vajini poroki vama na ta dan zagotavljalo sproščenost, meni pa najboljše možnosti za to, da ustvarim vajino nepozabno fotografsko poročno zgodbo.
Stric fotograf priporoča

Si že približno predstavljata, kako bo videti vajin poročni dan? Pa vesta tudi, kakšen stil fotografij lahko pričakujeta od mene? Pozorno si oglejta galerije fotografij drugih poročnih parov na moji spletni strani in preglejta cenik, ki sem vama ga poslal. Tako bosta lažje izbrala ustrezen paket za vaju in morebitno dodatno ponudbo. Že na spoznavnem srečanju vama bom prijazno opisal način in potek fotografiranja, ki ga ponuja vajin izbrani paket, zato da se bosta fotografiranju lahko prepustila čim bolj lahkotno.

Sladke dolžnosti zaročencev

Že vesta, kje bo potekala vajina poroka? Pravočasno se pozanimajta, ali je na kateri od lokacij treba pridobiti dovoljenje za fotografiranje. Če bo fotografiranje trajalo več kot 8 ur in bom morda postal lačen in žejen, bom izjemno vesel česa za pod zob, sicer pa si s tem nikar ne delajta prevelikih skrbi. Najlažje bom fotografiral, če mojega dela ne bo nihče motil. Svatje mi bodo delo zelo olajšali, če med obredom ne bodo uporabljali bliskavic in se ne bodo gibali v moji neposredni bližini (a vendar – ne grizem). Ne skrbita – razumeli bodo vajina prijazna opozorila, izrečena v imenu želje po brezhibni fotografiji. Za morebitne izgubljene priložnosti pa kot fotograf ne odgovarjam.

Spremembe pri načrtovanju poroke?

Da se v življenju ves čas dogajajo spremembe, bosta še bolj občutila prav med načrtovanjem poroke. Če bo med tem zares prišlo do kakršnihkoli sprememb, ki bi lahko vplivale na moje fotografsko delo, vaju prosim, da to sporočita po e-pošti. Možne spremembe so: spremembe lokacij, spremembe časovnice, odpoved poroke ali sprememba datuma poroke najmanj 30 dni pred poroko (fotograf zadrži predplačilo, vse njegove dolžnosti po tej zavezi prenehajo), odpoved poroke ali sprememba datuma poroke manj kot 30 dni pred poroko (zaročenca fotografu plačata polovico celotnega dogovorjenega zneska, vse njegove dolžnosti po tej zavezi prenehajo).

Tudi fotograf je le človek

Čeprav se pri svojem delu pogosto počutim kot superjunak – sem blazno natančen in odlično organiziran, izjemno prilagodljiv in vzdržljiv –, pa nad višjimi silami (bolezen, smrt, nepričakovani civilni dogodki – zapore cest, prometne nesreče, požari idr.) žal še nisem razvil oblasti. Če se pripeti karkoli od naštetega in svojih obveznosti ne bom mogel izpolniti, vaju prosim za razumevanje. Storil bom vse, da vama bom zagotovil nadomestnega fotografa. Če tudi to ne bo možno, vama bom v celoti povrnil vajin vplačani znesek.


Poročni fotograf kot umetnik

Potrudil sem bom in skrbno izbral ter obdelal vajine poročne fotografije, na mojo kreativnost in umetniško svobodo pa reklamacije niso možne. V svoj objektiv bom pazljivo shranjeval vse vajine najbolj iskrive poročne ujete trenutke.

Ko zastane dih …

Moja največja želja je, da vaju moje fotografije navdušijo. Povezavo do vajine poročne spletne galerije vama bom na elektronski naslov poslal v 21 delovnih dneh od poroke in morda vama bo ob prvem ogledu zastal dih. Zagotovo bo pred vama živ svet sreče, spominov, radodarnosti in iskrenosti, ki ga bosta ob ogledovanju fotografij lahko znova in znova podoživljala.

Varnost vajinih poročnih fotografij

Nočna mora vsakega mladporočenca je, da bi se njune poročne fotografije, shranjene na digitalnih nosilcih podatkov, uničile ali izgubile. Kako jih zares shraniti na varno? Priporočam, da svoje poročne fotografije sama dodatno arhivirata ali jih natisneta. Kot fotograf za izgubo podatkov ne odgovarjam. Vajine izbrane poročne fotografije bom sicer hranil največ eno leto od poročnega dne, potem pa po lastni presoji.

Kje bodo objavljene vajine poročne fotografije?

Vajine poročne fotografije bom morda uporabil na primer v portfoliu, na svoji spletni strani, na socilanih omrežjih, za namene reklame, na fotografskih tekmovanjih, v oddajah o porokah, v knjigah/revijah o fotografiji ali porokah ter za druge umetniške namene. Če bosta presodila, da ima katera od vajinih fotografij izrazito intimno vsebino ter je nočeta javno izpostavljati, lahko po dogovoru te fotografije tudi izvzamem. Zavedam se, kako (p)oseben v življenju para je prav poročni dan. Koliko zaupanja, ranljivosti in čustev prinaša s seboj – vse to odsevajo tudi fotografije, in zmeraj se potrudim, da vaju na njih prikažem v najlepši luči.
Svoje poročne fotografije lahko objavita v kateremkoli mediju, če pred tem pridobita moje pisno dovoljenje. Enako storita, če bosta želela fotografije posredovati drugim ponudnikom poročnih storitev (vizažisti, frizerji, cvetličarji, gostinci, poročni organizatorji itd.). Pod vsako tako objavo me z imenom in s priimkom navedita kot avtorja.
V kolikor si želita, da ne uporabim ali objavim nobene vajine fotografije za omenjene namene, bosta to odločitev zapisala na posebnem obrazcu na našem srečanju. V tem primeru, kot avtor fotografij, tudi jaz ne bom dovolil objavo fotografij na socialnih omrežjih ali uporabo mojih fotografij v drugih medijih.

Fotografije lahko ponosno delita z najbližjimi

Svoje poročne fotografije lahko reproducirata za lastne potrebe – ponosno jih delita s svojimi najbližjimi, jih razvijajta, tiskajta ali kako drugače oblikujta in razmnožujta, da bodo vajini poročni ujeti trenutki ohranjali spomin na vajin dan ljubezni.

Avtorske pravice fotografa

Kot fotograf imam nad vsemi ustvarjenimi posnetki formalno avtorsko pravico. Materialno pravico vama, mladoporočencema, lahko prodam po dogovorjeni ceni. V tem primeru lahko svoje poročne fotografije uporabljata za vse namene, tudi komercialne in v vseh pojavnih oblikah (tiskani in elektronski izvodi).


Najbolj listana knjiga vajinega življenja

Vajina poročna knjiga (v kolikor se bosta odločila zanjo) bo pripovedovala o vajini predanosti, zazrtosti v prihodnost in ponosu vajinih najbližjih. V njej bodo le moje posnete fotografije. V kolikor bosta knjigo naročila in plačala skupaj s fotografiranjem, bosta osnutek vajine poročne knjige prejela po elektronski pošti v 30 delovnih dneh od poroke. V osnutku lahko zamenjata do 15 fotografij v celotnem obsegu knjige, saj si želim, da bi vse življenje z veseljem in ponosom listala vajin končni izdelek. Za vaju bo izdelana in pripravljena v 20 do 40 dneh (odvisno od proizvajalca) od vajine pisne potrditve ustreznosti. Prevzela jo bosta osebno.

Kaj pa plačilo?

Ko prejmem predplačilo v višini najmanj 100,00 EUR, uradno rezervirata termin poroke in jaz postanem vajin ustvarjalec spominov ter najsrečnejši fotograf. Preostanek plačila (glede na izbrano kolekcijo in dodatno ponudbo) bosta z nakazilom na transakcijski račun odprt pri Delavski hranilnici, št. računa SI56 6100 0001 1193 274, opravila najkasneje do dneva poroke. V kolikor bi vama ustrezalo, da si znesek razdelita na več obrokov, lahko vsak mesec do poroke nakažeta poljuben znesek, ti prilivi pa se bodo med seboj seštavali, vse do končnega zneska izbrane kolekcije.

V dobrem in slabem

Zelo si želim, da bi naše sodelovanje potekalo nemoteno in da bodo vajina pričakovanja glede poročne fotografije kar se da uresničena. Če bomo kljub temu naleteli na kakšno dilemo, se bomo potrudili in spor reševali sporazumno. Če bomo ugotovili, da sporazumna rešitev ni mogoča, bo spor reševalo pristojno sodišče. Podjetje Poročna fotografija, Jure Pirc s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

Rezervacija vajinega ustvarjalca poročne zgodbe

Spodnji obrazec izpolnita v primeru, če si resnično želita zagotoviti mene za vajinega fotografa, seveda pa to lahko storita šele po našem druženju ob kavici.
Po oddaji rezervacijskega obrazca bosta na e-naslov prejela avtomatsko generirano sporočilo s podatki za nakazilo are – min. 100 eur. Če tega sporočila ne prejmeta v roku 24. ur, mi to prosim sporočita. Hvala ♥

ZAPRI