MENU

Splošni pogoji poslovanja

Dan fotografiranja je preplet mnogih trenutkov, polnih vznemirjenja, pričakovanj, raziskovanja, čustev… Da bi spomin na čustva v trenutnem obdobju ostal trajen in živ, je pomembno, da z nama ustvarite trdno in jasno z(a)vezo. Obojestransko in sprotno sodelovanje bo ob izmenjavi vseh želja, podatkov in informacij o fotografiranju, na ta dan zagotavljalo sproščenost, nama pa najboljše možnosti za to, da ustvariva nepozabno fotografsko izkušnjo in fotografije, ki jih boste hoteli ohranili za večno.
Pika in Jure priporočava
Si že približno predstavljate, kako bodo videti vaše fotografije? Oglejte si fotografije na najini spletni strani ali socialnih omrežjih. Rezervacijo opravite le, če vam je resnično všeč najino  delo in si želite, da bi prav midva ustvarjala spomine za vas.
Rezervacija
S plačilom rezervacije (50% vrednosti izbranega fotografiranja ter znesek kilometrine Tržič – lokacija fotografiranja po veljavnem ceniku) sva uradno vaša in bova z največjim veseljem ustvarjala za vas. V ceni rezervacije je vključen najin čas in talent za fotografiranje in obdelavo fotografij, digitalne fotografije in izdelki pa v tej ceni niso vključeni! Rezervacijo za fotografiranje novorojenčka bodoče mamice ponavadi opravijo že v 20. tednu nosečnosti.
Fotografiranje
Fotografiranja običajno potekajo od ponedeljka do petka med 09:00 in 15:00 po predhodnem dogovoru. Ob vikendih in praznikih čas preživljava z najinima otrokoma. Tako kot vam, je tudi nama ta čas zelo dragocen. Se pa zavedava, da včasih pač zadeve ne tečejo po ustaljenem ritmu in se za termin med tednom ne moremo dogovoriti. V takih, izjemnih primerih, dopuščava možnost, da z doplačilom 100 €, fotografiranje izvedemo tudi v soboto. Takih terminov je na leto le peščica in koriščenje te možnosti vam je na voljo le na podlagi predhodnega dogovora.
Včasih se lahko na dan fotografiranja zgodi tudi nepričakovano. Čeprav se pri svojem delu pogosto počutiva kot superjunaka – sva blazno natančna in odlično organizirana, izjemno prilagodljiva in vzdržljiva – pa nad višjimi silami (bolezen, poškodbe, nepričakovani civilni dogodki, zapiranje najine dejavnosti s strani vlade, idr.) žal še nisva razvila oblasti. Če fotografiranja na dogovorjeni dan ne bova mogla opraviti, vas prosiva za razumevanje, hkrati pa se bomo dogovorili za drug termin. Seveda enako velja tudi v primeru, da zboli kdo pri vas doma. Fotografiranje prestavimo na prvi naslednji možen termin. V primeru odpovedi fotografiranja z vaše strani že vplačane rezervacije ne vračava, bova pa vam izdala darilni bon v vrednosti vplačila avansa, ki ga lahko koristite v dveh letih za fotografiranje pri nama.
Vaše fotografije in naročilo
Najina največja želja je, da vas fotografije navdušijo. V večini primerov vam bova v petih (5) delovnih dneh na vajin e-naslov poslala vse fotografije, ki so nastale na fotografiranju, vidva pa si bosta v treh (3) dneh izbrala, katere fotografije so vama všeč (najmanjše naročilo je 15 fotografij) in v kakšni obliki bi si jih želela ohraniti (le digitalno ali tudi v fizični obliki). Po plačilu računa, ki ga napiševa na podlagi vajinega naročila, bova v 10 – 14-ih dneh preko el. pošte poslala povezavo do zasebne spletne galerije z vašimi izbranimi in obdelanimi fotografijami.
Digitalne fotografije in izdelki
Izbor najlepših fotografij in njihova obdelava je predmet fotografove (najine) kreativnosti in umetniškega navdiha, zato reklamacije niso možne. RAW ali neobdelanih fotografij vam ne bova predala ali prodala, saj jih smatrava za nedokončan izdelek. V kolikor bi si želeli dodatne obdelave fotografij (iz ČB v barvno ali obratno) ali dodatne fotografije, se fotografovo dodatno delo doplača 10,00 €/fotografijo.
Če imate kakršno koli vprašanje glede najine ponudbe vas prosiva, da naju vprašate pred oddajo naročila.
Po oddanem naročilu bova za vas pripravila račun, v roku 10-14 dni po plačilu pa boste prejeli vaše digitalne fotografije v polni ločljivosti, morebitno izbrani izdelki pa bodo posredovani v izdelavo.
Po plačilu digitalnih fotografij in izdelkov, zamenjave ali spremembe niso več možne. Ker gre za produkte izdelane po naročilu, reklamacije niso možne. Če boste izdelek prejeli poškodovan, nama to pisno sporočite v 48 urah po prevzemu.
Naročeni produkti bodo izdelani v največ štirih tednih. Ko bodo izdelani in za vas pripraviva paketek, vas bova o tem obvestila preko telefona ali el. pošte. Če izdelkov ne boste prevzeli osebno, vam jih lahko preko kurirske službe na vaše stroške pošljeva na domači naslov.
Nočna mora vsake družine je, da bi se njihove fotografije, shranjene na digitalnih nosilcih podatkov, uničile ali izgubile. Kako jih zares shraniti na varno? Priporočava, da svoje fotografije sami dodatno arhivirate ali jih natisnete. Za izgubo podatkov žal ne moreva odgovarjati.
Kje bodo objavljene vaše fotografije?
Kot vaša fotografa imava nad vsemi ustvarjenimi posnetki formalno avtorsko pravico.
Vaše fotografije bova morda uporabila na primer v portfoliu, na najini spletni strani, na socialnih omrežjih, za namene reklame, promocije, na fotografskih tekmovanjih, v oddajah o družinah, v knjigah o fotografiji ter za druge umetniške namene. Če boste presodili, da ima katera od vaših fotografij izrazito intimno vsebino ter je nočete javno izpostavljati, lahko po dogovoru te fotografije tudi izvzameva. Svoje fotografije lahko objavite v kateremkoli mediju, če pred tem pridobite najino pisno dovoljenje. Pod vsako tako objavo naju z imenom Ujeti trenutek navedite kot avtorja fotografij.
V kolikor si želite, da ne uporabiva ali objaviva nobene vaše fotografije za omenjene namene, boste to odločitev zapisali na posebnem obrazcu na dan fotografiranja.
Odgovornost
Podjetje Jure Pirc s.p. in vse v podjetju zaposlene odvezujete odgovornosti v primeru škode ali poškodbe, ki bi se morebiti primerile v nesreči tekom fotografiranja. V primeru okvare na strojni opremi, izgube ali kraje fotografske opreme nisva odgovorna za izgubljene fotografije. V tem primeru vam že vplačani znesek v celoti povrneva.
V dobrem in slabem
Zelo si želiva, da bi naše sodelovanje potekalo nemoteno in da bodo vaša pričakovanja glede fotografiranja kar se da uresničena. Če bova kljub temu naletela na kakšno dilemo, se bova potrudila in spor reševala sporazumno. Če bova ugotovila, da sporazumna rešitev ni mogoča, bo spor reševalo pristojno sodišče. Podjetje Jure Pirc s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.
ZAPRI