MENU

Splošni pogoji poslovanja

Dan fotografiranja je preplet mnogih trenutkov, polnih vznemirjenja, pričakovanj, raziskovanja, čustev… Da bi spomin na čustva v trenutnem obdobju ostal trajen in živ, je pomembno, da z nami ustvarite trdno in jasno z(a)vezo. Obojestransko in sprotno sodelovanje bo ob izmenjavi vseh želja, podatkov in informacij o fotografiranju, na ta dan zagotavljalo sproščenost, nam pa najboljše možnosti za to, da ustvarimo nepozabno fotografsko izkušnjo in fotografije, ki jih boste hoteli ohranili za večno.

Ujeti trenutek priporoča

Si že približno predstavljate, kako bodo videti vaše fotografije? Oglejte si fotografije na naši spletni strani strani in preglejte CENIK na povezavi, ki smo vam jo poslali. Rezervacijo opravite le, če vam je resnično všeč naše delo in si želite, da bi prav mi ustvarjali spomine za vas.

Rezervacija

S plačilom rezervacije (50% vrednosti izbranega fotografiranja) bomo z največjim veseljem ustvarjali za vas. V ceni rezervacije je vključen naš čas in talent za fotografiranje in obdelavo fotografij, digitalne fotografije in izdelki pa v tej ceni niso vključeni! Rezervacijo za fotografiranje novorojenčka bodoče mamice ponavadi opravijo že v 20. tednu nosečnosti ;)

Fotografiranje

NOSEČNICA: Fotografiranja v času nosečnosti potekajo v naši hiški na Škofljici ali v naravi v okolici Škofljice, od ponedeljka do petka ob 13:00 po predhodnem dogovoru.
NOVOROJENČEK: Fotografiranje novorojenčka opravimo v prvih 14ih dneh mladosti malega zakladka v udobju naše hiške na Škofljici (razen če ste se odločili doplačati za fotografiranje pri vas doma), pričnemo pa ob 9:00.
SEDALČEK & CAKE SMASH: Fotografiranja potekajo v naši hiški na Škofljici od ponedeljka do petka med 9:30 in 12:30 po predhodnem dogovoru.
DRUŽINSKO FOTOGRAFIRANJE V NARAVI: Družinska fotografiranja potekajo na gradu Lisičje – Škofljica ali v njegovi okolici od ponedeljka do petka dopoldne (prilagojeno vremenskim razmeram). Enkrat tedensko je z doplačilom možen tudi popoldanski termin za vse tiste, ki si zaradi službenih ali drugih obveznosti za ustvarjanje spominov ne morete vzeti prosto.

Včasih se lahko na dan fotografiranja zgodi tudi nepričakovano. Čeprav se pri svojem delu pogosto počutimo kot superjunaki – smo blazno natančni in odlično organizirani, izjemno prilagodljivi in vzdržljivi –, pa nad višjimi silami (bolezen, poškodbe, nepričakovani civilni dogodki, idr.) žal še nismo razvili oblasti. Če fotografiranja na dogovorjeni dan ne bomo mogli opraviti, vas prosim za razumevanje, hkrati pa se bomo dogovorili za drug termin. Seveda enako velja tudi v primeru, da zboli kdo pri vas doma. Fotografiranje prestavimo na prvi naslednji možen termin. V primeru odpovedi fotografiranja z vaše strani že vplačane rezervacije ne vračamo. V primeru cake smash fotografiranja ali fotografiranja sedalčkov, kjer smo za vas naročili tortico ali balončke in ste nas o odpovedi termina obvestili manj kot 36 ur pred planiranim fotografiranjem pa bo ta strošek vaš, saj smo tortico in balončke naročili prav za vas. Cena torte ali balončkov je 30,00 €.

Vaše fotografije in naročilo

Naša največja želja je, da vas fotografije navdušijo. V večini primerov vam bomo v 10 – 14-ih dneh po fotografiranju preko el. pošte poslali povezavo do zasebne spletne galerije z vašimi izbranimi in obdelanimi fotografijami ter spletno naročilnico. Povezava bo dostopna 3 dni in to je čas, v katerem se odločite, kako bi želeli ustvarjene spomine ohraniti. V kolikor v tem času naročila ne boste uspeli oddati, vam bomo poslali novo povezavo do spletne naročilnice, a potrebno bo doplačati strošek v višini 15,00 €.

Digitalne fotografije in izdelki

Izbor najlepših fotografij in njihova obdelava je predmet fotografove kreativnosti in umetniškega navdiha, zato reklamacije niso možne. RAW ali neobdelanih fotografij vam ne bomo predali ali prodali, saj jih smatramo za nedokončan izdelek. V kolikor bi si želeli dodatne obdelave fotografij (iz ČB v barvno ali obratno) ali dodatne fotografije, se fotografovo dodatno delo doplača 10,00 €/fotografijo.
Informacije o cenah in izdelkih lahko pridobite v ceniku. Če imate kakršno koli vprašanje glede naše ponudbe vas prosimo, da nas vprašate pred oddajo naročila.
Po oddanem naročilu bomo za vas pripravili račun, v roku 24-ih ur po plačilu pa boste prejeli vaše digitalne fotografije v polni ločljivosti, hkrati pa bodo morebitno izbrani izdelki posredovani v izdelavo.
Vse digitalne fotografije bomo v arhivu hranil za obdobje enega leta.
Po plačilu digitalnih fotografij in izdelkov zamenjave ali spremembe niso več možne. Ker gre za produkte izdelane po naročilu, reklamacije niso možne. Če boste izdelek prejeli poškodovan, nam to pisno sporočite v 48 urah po prevzemu.
Naročeni produkti bodo izdelani v največ štirih tednih. Ko bodo izdelani in za vas pripravimo paketek, vas bomo o tem obvestil preko telefona ali el. pošte. Če izdelkov ne boste prevzeli osebno, vam jih lahko preko kurirske službe na vaše stroške pošljemo na domači naslov.
Nočna mora vsake družine je, da bi se njihove fotografije, shranjene na digitalnih nosilcih podatkov, uničile ali izgubile. Kako jih zares shraniti na varno? Priporočamo, da svoje fotografije sami dodatno arhivirate ali jih natisnete. Za izgubo podatkov žal ne moremo odgovarjati.

Kje bodo objavljene vaše fotografije?

Kot vaši fotografi imamo nad vsemi ustvarjenimi posnetki formalno avtorsko pravico.
Vaše fotografije bomo morda uporabil na primer v portfoliu, na naši spletni strani, na socialnih omrežjih, za namene reklame, promocije, na fotografskih tekmovanjih, v oddajah o družinah, v knjigah o fotografiji ter za druge umetniške namene. Če boste presodili, da ima katera od vaših fotografij izrazito intimno vsebino ter je nočete javno izpostavljati, lahko po dogovoru te fotografije tudi izvzamemo. Svoje fotografije lahko objavite v kateremkoli mediju, če pred tem pridobite naše pisno dovoljenje. Pod vsako tako objavo nas z imenom Ujeti trenutek navedite kot avtorja fotografij.
V kolikor si želite, da ne uporabimo ali objavimo nobene vaše fotografije za omenjene namene, boste to odločitev zapisali na posebnem obrazcu na dan fotografiranja.

Odgovornost

Podjetje Jure Pirc s.p. in vse v podjetju zaposlene odvezujete odgovornosti v primeru škode ali poškodbe, ki bi se morebiti primerile v nesreči tekom fotografiranja. V primeru okvare na strojni opremi, izgube ali kraje fotografske opreme nismo odgovorni za izgubljene fotografije. V tem primeru vam že vplačani znesek v celoti povrnemo.

V dobrem in slabem

Zelo si želimo, da bi naše sodelovanje potekalo nemoteno in da bodo vaša pričakovanja glede fotografiranja kar se da uresničena. Če bomo kljub temu naleteli na kakšno dilemo, se bomo potrudili in spor reševali sporazumno. Če bomo ugotovili, da sporazumna rešitev ni mogoča, bo spor reševalo pristojno sodišče. Podjetje Jure Pirc s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

ZAPRI